Super Mario: Η Ιστορία Πίσω από τον Αγαπημένο Χαρακτήρα

 

mario luigi and bowser

Το Super Mario είναι ένα από τα πιο διάσημα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών. Με τον Mario, τον κεντρικό χαρακτήρα, να τελεί χρέη μασκότ της Nintendo, το δημοφιλές franchise έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να αναχθεί η Ιαπωνική εταιρεία σε θρύλο.

Ο χαριτωμένος υδραυλικός έχει δώσει το παρόν σε περισσότερους από διακόσιους τίτλους βιντεοπαιχνιδιών. Όλοι, είτε είναι hardcore gamers, είτε περιστασιακοί, έχουν έρθει σε επαφή με τουλάχιστον ένα παιχνίδι που τον περιλαμβάνει. Τα πιο αγαπητά εξ’αυτών όμως, που κατάφεραν να μείνουν για χρόνια στο προσκήνιο, είναι τα «Mario kart», «Mario Tennis», «Mario Super Smash Bros» και «Mario Teaches Typing». Ο Super Mario έχει καταφέρει να κάνεις όλους όσους έχουν γεννηθεί από τη δεκαετία του 1980 και έπειτα, να νιώθουν πλήρως εξοικειωμένοι με τη μορφή του και τη δημοτικότητά του -πράγμα αρκετά εντυπωσιακό!

mario luigi and mushrooms

Η Δημιουργία του Super Mario

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Shigeru Miyamoto ξεκίνησε προσπάθειες για τη δημιουργία ενός νέου, εμπορικού βιντεοπαιχνιδιού. Μιας και οι παλαιότερες απόπειρες ωστόσο δε κατάφεραν να αποφέρουν επιτυχία στη Nintendo, ο Shigeru πήρε μία καθοριστική απόφαση. Να δημιουργήσει τους δικούς του, μοναδικούς, χαρακτήρες!

retro mario game

Η Πρώτη Εμφάνιση του Super Mario

Το 1981, ο Mario ξεκίνησε το ταξίδι του, μέσω του Donkey Kong Universe. Τότε, ο Ιταλός υδραυλικός ήταν γνωστός ως Jumpman, όνομα άμεσα συνδεδεμένο με την ικανότητά του στα μεγάλα άλματα. Όμως, ο Shigeru Miyamoto, μη όντας ευχαριστημένος με αυτή τη προσφώνηση για τον ήρωά του, αποφάσισε να τον ονομάσει Mr Video.

Παρόλο που ο χαρακτήρας είχε ήδη αλλάξει δύο ονόματα έως τώρα, κανένα τους δε φαινόταν σωστό. Τη λύση έδωσε άθελά του ο Mario Segale. Ο Mario Segale είναι ο άνθρωπος ο οποίος …νοίκιαζε στη Nintendo το κτίριό της στη Νέα Υόρκη.

mario game

Ο Δρόμος προς τη Δόξα

Αφότου η εταιρεία κατέληξε στο ”Mario”, αποφάσισε να του δώσει το επάγγελμα του υδραυλικού. Οι συναρπαστικές του περιπέτειες στους υπονόμους της Νέας Υόρκης στάθηκαν καθοριστικές για τη δημοτικότητά του. Με τη κυκλοφορία των Mario Bros (που κυκλοφόρησε το 1983) και Super Mario Bros (του 1985), εδραιώθηκε για τα καλά στις καρδιές των gamers.

mario luigi princess peach

Το σύμπαν του Mario μεγάλωσε και νέοι χαρακτήρες εντάχθηκαν μέσα του. Princess Peach, Luigi, Bowser, Wario, Princess Daisy και πολλοί ακόμη, εμπλουτίζουν τον κόσμο στον οποίο ζει ο ήρωας του Shigeru Miyamoto.

super mario

Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί κάποιος ο οποίος δεν έχει παίξει -τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, κάποιο βιντεοπαιχνίδι με τον Mario. Είτε έχει δοκιμάσει το Super Mario 64, είτε το νεότερο τίτλο της σειράς εν ονόματι Paper Mario: Origami King, σίγουρα υπάρχουν στη σκέψη του αναμνήσεις που περιστρέφονται γύρω από τον πιο δημοφιλή υδραυλικό όλων των εποχών!

Πηγη:kasseta.gr, 
Σοφία Ευαγγελίδου